martes, 8 de agosto de 2017

LA BROLLA D'EN SEUMA. UN BLOG DE NÚMEROS.




Ara que gairebé fa 10 anys que vaig començar "La Brolla d'en Toni" on pràcticament cada setmana us parlo de tot allò relacionat amb les fonts i els racons que trepitgem per tot el territori català, avui a ple estiu vull iniciar un nou blog "La Brolla d'en Seuma" on parlarem dels números, les xifres, les quantitats... que sempre em fan barrinar, els tinc al cap i m'acompanyen a tot arreu.

Les entrades que faré seran molt diverses, des de simples "divertimentos", a prediccions fetes perquè es repeteixen models que s'han donat en un passat, a rebatre notícies perquè són poc precises amb les xifres... i fins i tot recomanarem llibres, pel.lícules, jocs de taula.
 Ja veurem que anirà sortint, l'actualitat ens anirà donant temes.

Això sí, el títol de cada entrada serà un número i a sota una fotografia indicarà el tema que tractarem.

Avui començarem amb el 2018 i l'entrada d'avui queda a mig camí entre el "divertimento" i les prediccions fetes analitzant esdeveniments que han passat fa anys.

Començarem per una banalitat. A cinc dies de començar la temporada 2017/ 2018 de futbol, amb la disputa del partit d'anada de la Supercopa d'Espanya, m'atreveixo a fer les següents prediccions sobre Leo Messi i el Barça.

Mirant els números de les temporades 2000/01 i 2013/2014 faig les següents afirmacions.

Enguany hi ha Mundial i a Messi per ser considerat el millor jugador de la història nomès li cal guanyar-ne un. Fa quatre anys, durant la temporada 2013/14 va signar els pitjors registres des de que juga amb continuitat amb el primer equip. La temporada passada Messi va fer 54 gols, enguany no passarà de 40 i les assistències no superaran la quinzena. Doncs a partir de gener, el 10 del Barça ja tindrà el Mundial molt al cap.

Pel que fa al Barça, es repeteix una mica la història de l'estiu del 2000, llavors va marxar Figo, va arribar Llorenç Serra Ferrer i els fitxatges d'aquell estiu van ser Overmars, Emmanuel Petit, Alfonso Pérez i Dutruel. Per cert, aquella temporada ocupava la presidència per primer cop Joan Gaspart.

Per tant, aquesta temporada sense Neymar amb Messi no volent-se lesionar i fitxant entre d'altres a Iñigo, Coutinho i Paulinho, en Valverde farà de Serra Ferrer i en Bartomeu ja veurem on acaba el curs.

CONCLUSIÓ: El Barça no guanyarà cap títol i patirem per classificar-nos per Europa.

I em sap greu perquè sòc molt del Barça.

Properament parlarem de Ferrari Land. 

1 comentario: