viernes, 22 de febrero de 2019

6,5. ESTIMACIÓ. OTEGUIS MÉS QUE MANDELAS





Si busquem la definició d'estimació numèrica, aquesta ens dirà que comprèn una sèrie de tècniques d'anàlisi numèrica per aproximar el valor numèric d'una expressió matemàtica.

En aquest sentit, aquests dies podiem definir un nou terme l'estimació judicial i aquesta ens diria que comprèn una sèrie de tècniques d'observació per aproximar la pena de presó en un judici injust.

Fa dues setmanes que ha començat el judici del procès i una vegada més veiem que aquest judici es fa des de la ràbia, la prepotència, la venjança... Els poders conservadors de l'Estat Espanyol no permetran que quedin sense càstig, els anhels de poc més de dos mil.lions de catalans que voliem l'autodeterminació de Catalunya.

Parlo en passat, doncs el setembre i l'octubre de 2017 demanàvem la Indepèndencia de Catalunya i ara ja fa massa mesos que demanem la llibertat dels presos polítics.
I malauradament, aquesta llibertat encara trigarà ha arribar, doncs jo em jugaria un pèsol que la sentència ja està escrita i l'Oriol Junqueras, la Carme Forcadell, en Jordi Sánchez, en Jordi Cuixart, en Jordi Turull, en Raül Romeva, en Josep Rull, la Dolors Bassa i en Joaquim Forn estaran engarjolats entre 5 i 8 anys. 
Segurament, la rebel.lió desapareixerà de la sentència i aquestes 9 persones seran acusades de sedició i malgrat les penes puguin superar aquests 8 anys que abans us deia, a la pràctica el temps a la presó estarà dins aquesta forquilla.

Tot plegat i amb diferències, recorda el cas de l'Arnaldo Otegui que finalment va estar sis anys i mig a la presó, sortint-ne l'1 de març de 2016. Dos anys i mig més tard, el 6 de novembre de 2018, el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar a l'Estat Espanyol per no haver garantit un judici just a Arnaldo Otegui i a quatre dirigents més de l'esquerra independentista basca.

Penso que amb els acusats pel Judici del Procès passarà el mateix i l'any 2030, quan tothom hagi complert les seves comdemnes i ja ningú s'enrecordi del judici del Procès, un bon dia en un breu d'unes pàgines interiors d'un diari, s'anunciarà que el Tribunal Europeu de Drets Humans comdemna l'Estat Espanyol per no haver garantit un judici just als líders socials i als polítics independentistes catalans.

I com en el cas d'Otegui, no serà més que un cop de teatre. Perquè aquesta sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans, ni tan sols va acompanyada d'una multa per l'Estat Espanyol. Res de res. Simplement simbòlica i de cap manera repara els anys que els polítics de l'esquerra independentista basca han passat a la presó.

A partir d'aquí, hi ha més interrogants. Que passarà amb els exiliats? Qui guanyarà les Eleccions Generals del 28 d'abril? Quin serà el proper president o presidenta de la Generalitat de Catalunya?...

En les bugades que hem fet aquests darrers anys hem perdut molts llençols, moltíssims. Quant tardarem a recuperar tota la roba de llit que teníem?

Abans de Setmana Santa, us avançaré una estimació de com podrà quedar l'arc parlamentari espanyol deprès del 28 d'abril.







No hay comentarios:

Publicar un comentario