miércoles, 27 de septiembre de 2017

55. EL 55 NO ÉS UN BON NÚMERO PEL REFERÈNDUM





Davant de l'obstinació que tenim uns per votar aquest diumenge, a l'altra banda trobem repressió i supèrbia i mica a mica tots plegats anem cap a un carreró sense sortida. L'ocupació i els precintes no crec que ens portin enlloc. 

La solució passa per ocupar 55 hores els col.legis electorals i entrar-hi just abans que els precintin el divendres al migdia i quedar-nos dintre fins el diumenge al vespre? 

O bé passa per convocar eleccions per d'aquí 55 dies i anar a votar l'últim diumenge de novembre o el primer diumenge de desembre i que en el programa dels partits sobiranistes catalans hi hagi inclosa la DUI que entraria en vigor si aquests partits superen els 68 escons?

O que el Govern Espanyol apliqui l'article 155, (que de fet, en certa manera ja l'està aplicant) i suspengui certes competències de la Generalitat?

Crec que el 55 no ens convé a ningú. 

Davant aquest situació d'enfrontament, ningú està governant i aquest estat d'amenaça no es pot perllongar gaire més. Si les coses s'han d'acabar fent per pebrots, anem malament.

Estem condemnats a arribar a acords, més aviat que tard s'ha de començar a encetar un diàleg. I en aquest sentit, trobo molt a faltar la figura del rei Felip VI, segurament molts voldríem ser republicans, però ara per ara ell és el cap d'Estat i jo que vaig nèixer el 1972, no recordo una situació tan tensa a l'Estat Espanyol, com la que estem vivint aquests dies aquí a Catalunya. Per tant, jo crec que ara seria el moment que fes seure a tots els caps dels partits polítics i comences a exigir solucions.

D'Europa, ni de la resta del món n'espero res. Els càlculs els diuen que millor mirar cap a una altra banda i dir que és un afer intern. Ens ho hem d'arreglar nosaltres, els 7,5 mil.lions que vivim a Catalunya i els gairebé 40 mil.lions que viuen a la resta de l'estat espanyol.  Llàstima que a la banda del "transatlántic" espanyol" qui governa són polítics amb molt poca traça, que estan a les portes d'afavorir un cap de setmana de violència i crispació.

A veure si algú aviat agafa el timó d'aquest vaixell, abans que tots ens enfonsem.





No hay comentarios:

Publicar un comentario