jueves, 8 de febrero de 2018

9.600. ELS REIS DE LA NEU I GEL



9.600 quilòmetres és la distància que hi ha aproximadament entre Mollet i Pyeongchang, la ciutat coreana on demà començaran els Jocs Olímpics d'Hivern. En aquests jocs nomès hi participaran tres atletes catalans, la Queralt Castellet, l'Ander Mirambell i en Quim Salarich, segurament la Queralt és l'única que té possibilitats d'aconseguir una medalla a la seva prova d'snowboard.

Però quins seran els païssos que ocuparan els primers llocs del medaller?

Evidentment, entre les primeres posicions sempre hi haurà Estats Units, Cànada, Alemanya i els rusos sota una bandera neutral, veurem quin paper fan amb alguns dels seus esportistes sospitosos de estar inmersos en una trama de dopatge.

Però també hi haurà dos païssos que "sorprenentment" també estaran a dalt de tot. Noruega amb poc més de 5 mil.lions d'habitants és la meva aposta al número 1 del medaller, jo crec que ells seran els reis de la neu, superant als americans amb una població 60 vegades més gran.

Per altra banda, un país sense cap estació d'esquí i on la muntanya més alta fa 320 metres d'alçada, aconseguirà entre 20 i 25 medalles. Els Païssos Baixos aconseguiran les seves medalles en el gel, són els reis del patinatge de velocitat i en aquest sentit a les darreres Olímpiades, amb nomès 41 esportistes van aconseguir 24 medalles. Una passada!!!

Per últim, malgrat que no crec que passin de les 7 o 8 medalles, els polonesos seran els reis dels salts d'esquí.

Properament, parlarem del Museu de la Matemàtica.


No hay comentarios:

Publicar un comentario