martes, 27 de marzo de 2018

0. SORTIR DEL 0.




Normalment s'associa el 10 a l'excel.lència  i el 0 a la mediocritat. Tanmateix, el 0 també té connotacions positives, 0 victimes de trànsit, 0 aturats, 0 sense sotre... però malauradament a Catalunya ja fa massa temps que vivim instal.lats en el 0. Un 0 que vol dir que tot està aturat i res avança, tot al contrari anem enrere.

Un 0 en democràcia. Jo que sóc nascut el 1972, pensava que en aquest país es podia parlar i discutir de tot, doncs no, l'autodeterminació està censurada.

Un 0 en justícia. Una justícia espanyola tramposa que tanca a la presó acusades de rebel.lió a persones que mai han participat en aldarulls, mentre campen pel carrer, navegant o esquiant tota mena de "xoriços".

Un 0 en acció de govern. Tot està parat i a més a més no tenim el fre de mà posat i cada dia anem una mica més enrere. A cada bugada perdem un llençol i cal tenir clar que si els catalans no defensem les nostres polítiques, la  nostra cultura i les nostres llibertats, ningú ho farà per nosaltres.

Un 0 a Europa. Inmobilisme davant les conductes abusives de l'Estat Espanyol. Però que esperàvem d'aquesta "Organització" que deixa morir ofegats a milers i milers de persones a la Mediterrània. 

Ha arribat l'hora de fer un govern efectiu, i això vol dir que ni Puigdemont, ni Junqueras, ni Sànchez, ni Turull poden ser candidats, doncs la tramposa justícia espanyola no els deixarà de ser-ho i si ens enroquem amb aquests noms, anem abocats a unes noves eleccions el mes de juliol.

Ha arribat l'hora de formar un Govern que pugui governar, ara mateix penso que hi ha quatre candidats possibles, Elsa Artadi, Eduard Pujol, Laura Borràs i Ruben Wagensberg.

Personalment, crec que qui té més números, malgrat que no és una candidata que m'agradi massa, és l'Elsa Artadi, aquesta sens dubte és una elecció molt "convergent" que deixaria fora a la Cup i als Comuns.

Per contra, si realment es vol ampliar el ventall de partits que recolzin el Govern i trobar un candidat de concens, una opció que m'agrada molt, és la del republicà Ruben Wagensberg
Segurament és una utòpia, doncs Junts per Catalunya no crec que cedeixi la presidència de la Generalitat, doncs malgrat el que diguin i els actes solemnes que facin tots plegats, les estratègies de partit pesen massa.

Aquestes properes setmanes, seguirem protestant, manifestant-nos, cridant, cantant, ballant, saltant, picant cassoles... però també hem de ser capaços de fer un govern efectiu. Malgrat que no em transmeti polítiques properes al meu pensament. Si he de triar entre Elsa Artadi i Eleccions al Juliol. Trio Elsa Artadi. 

Avui volem sortir del 0, properament parlarem de l'1.

No hay comentarios:

Publicar un comentario