viernes, 24 de mayo de 2019

53. INSTITUT ESCOLA A VALLROMANES


A dos dies de les eleccions municipals hi ha tot tipus de propostes, unes més assenyades i d'altres si més no, curioses. Mirant aquests dies programes electorals poden veure que a Mollet el PSC proposa fer una pista de gel que serviria per acollir les proves de patinatge en uns suposats Jocs Olímpics d'hivern a Barcelona.

A Vallromanes, Gent de Vallromanes proposa posar gespa artificial al camp de futbol. Tanmateix, a Vallromanes no hi ha equip de futbol.

A Barcelona, en Manuel Valls vol ubicar el Parlament de Catalunya a Les Glòries...

I com aquestes propostes, arreu de Catalunya en trobaríem moltes.

Referent a Vallromanes, una proposta que particularment m'agrada molt és la possibilitat de convertir l'escola Els Tres Pins en un institut escola i d'aquesta manera els alumnes podrien estar-hi des de P-3 fins a 4rt d'ESO.

El curs vinent ja nomès quedaran dues classes a 3r, 4art i 5è, la resta de l'escola serà d'una línea i per tant, segurament hi haurà espais suficients per encabir-hi als alumnes que els hi vagi tocant fer secundària.

Actualment, hi ha 28 instituts/escoles arreu de Catalunya i el curs 2019/2020 s'obriran 25 instituts/escoles més. Generalment, tothom que l'aplica està content tant és així que el Departament d'Educació ja té 200 peticions de centres i ajuntaments per convertir escoles en escoles/instituts.

Tant de bo, l'Escola Els Tres Pins esdevingui Escola/Institut el curs 2020/21. Si es fan bé les coses, aquest model educatiu té molts avantatges, per començar, a nivell pedagògic dóna continuitat al projecte educatiu, millora la convivència i amb alumnes molt vinculats al centre, es redueix l'absentisme escolar i s'afavoreix una atenció molt més personalitzada i propera.

De ben segur que en seguirem parlant. 

Properament, us presentaré un nou joc de taula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario