miércoles, 3 de enero de 2018

2.079.340. I ARA QUÉ?


Aquests són els vots que han conseguit les candidatures que defensaven la independència de Catalunya. Tanmateix, també és ben cert que 1,902.061 han votat en contra d'aquesta independència o a favor de la unió d'Espanya. Cadascú que ho miri com vulgui. I finalment hi ha 326.360 votants dels Comuns que les seves prioritats principals són altres, al marge del debat identitari.

Aquestes eleccions ens han donat una dada molt positiva, 81,94% de participació, això ens diu que ara sí ens hem comptat tots. I a partir d'aquí, els resultats són molt clars, els 70 escons que sumen Junts per Catalunya, ERC i la CUP són suficients per formar govern, inclús els 4 diputats de la CUP que demanen unilateralitat i desobediència no serien necessaris. Em costa d'imaginar la CUP votant el mateix que PSC, Ciutadans o el PP.

Però, la realitat és que el 47,49% està a favor de l'ndependència o en contra de seguir a Espanya, el 43,49% a favor de la unitat d'Espanya o en contra de la independència i hi ha un 9,02% que la seva prioritat són les polítiques socials, abans que els debats identitaris.

Amb aquests números jo no m'atreviria a declarar la independència, doncs aquest 47,49% és insuficient.  Personalment crec que per assegurar l'èxit del procés ens hauríem de moure al voltant del 65% de vot favorable.

Tanmateix, l'anomenat bloc del 155 ha de replantejar-se les coses. Ara que ens hem comptat tots i que més de 2 mil.lions de persones hem votat a favor de la independència de Catalunya, no crec que la solució sigui tenir liders polítics i socials a la presó, que passarà d'aquí un mes a la sessió d'investidura? És el moment que Ciutadans, PP i PSOE decideixin si volen fer democràcia o segueixen instal.lats en posicions de ràbia, odi i supèrbia.

Ara per ara, ja fa quatre mesos que el país està aturat i aquesta parálisis no pot durar gaire més, del contrari ben aviat les conseqüències seran ben evidents.

Per tant, més que mai cal diàleg.

Properament, tornarem a parlar dels filtres de seguretat dels aeroports.

2 comentarios:

  1. Toni,dius que el 47,49% no és suficient per declarar la independència. Vols dir doncs que el 43,49% és suficient per mantenir la pertinença al Reino de España?

    David Ricart

    ResponderEliminar
  2. Bona nit i bon any David, en un país democràtic aquest 47,49% si correspon a una majoria, seria suficient per fer allò que aquesta majoria ha decidit, però malauradament cada dia tinc més dubtes que Espanya sigui un país democràtic.

    1. Com pot ser que hi hagi gent a la presó per defensar unes idees sense generar cap tipus de violència.

    2. Com pot ser que dos liders socials que han estat al capdavant de manifestacions amb mil.lions de persones i que mai s'hagi trencat res de res, també estiguin a la presó.

    3. A quatre setmanes del debat d'investidura no sabem qui podrà ser el proper president de la Generalitat sense que acabi a la presó.

    4. Un Estat Espanyol amb una justicia que certament aixeca molts dubtes, sobretot pel que fa a la seva imparcialitat i que si fa falta inhabilitaran a qui faci falta i ilegalitzaran partits.

    5. Tinc poc dubtes de les declaracions que va fer la Marta Rovira el 17 de novembre, comentant que el Govern Espanyol va amenaçar amb morts al carrer si la República tirava endavant. En aquest sentit, hi ha dos petits gestos que jo crec que vam tenir la seva importància per no "enfurismar" a Espanya. El 27 d'octubre en cap moment es van treure les banderes espanyoles de la Generalitat ni del Parlament i penso que no va ser un fet casual.

    6. Que podem esperar d'aquesta Europa que dia darrera dia afirma que això és una qüestió interna de l'Estat Espanyol. La mateixa Europa que dia darrera dia dóna l'esquena als refugiats.

    .....

    I a dia d'avui, sense consellers, ni directors generals a la Generalitat, no hi ha nous projectes que es puguin tirar endavant. El país està en estat de paràlisis.

    Malauradament Espanya té els jutges, els tancs i la complicitat de certes grans empreses per fer i desfer. Amb aquest 47,49% i l'escenari actual, l'única via per aconseguir la independència és la bélica i potser sóc un "botifler" però aquest procès no val ni una gota de sang.

    Hem de seguir lluitant des de la pau, des del somriure, ser tossuts, ser perseverants, però si ara no es pot, tornar-ho a intentar quan hi hagi una majoria que s'acosti a aquestes 2/3 parts que volem la Independència i la República.

    ResponderEliminar