domingo, 14 de enero de 2018

80%. NOVES LICITACIONS D'AENA



Ara fa cinc mesos que esclatava l'escàndol dels filtres del Servei d'Inspecció de Passatgers de l'Aeroport del Prat. Llargues cues que provocaven que força passatgers perdèssin el seu vol, amb la conseqüent emprenyada i sobretot una nefasta imatge de l'aeroport de Barcelona.

A l'entrada que vaig fer el 15 d'agost "23. Les galtes del Ministeri de Foment en el Cas Eulen", us recomano que la visoneu, explicava que Eulen només disposava d'11,5 mil.lions d'Euros per realitzar aquest servei a l'aeroport del Prat, i vaig fer tres apunts,

1. Barcelona és va donar una licitació que clarament era més que baixa, era temerària.

2. Amb aquests diners Eulen no pot fer front a les pujades de sou que demanen els sindicats i menys fer noves contractacions. Segurament li surti més a compte extingir el contracte.

3. Personalment crec que des del Ministeri de Foment i des d'Aena es va fer amb total consciència, doncs era evident que amb aquestes condicions la situació en qualsevol moment esclataria.


Tot això ho deia perquè Madrid-Barajas només amb un 12% més de passatgers, disposava de 23 mil.lions d'Euros per fer la mateixa feina.

Han passat els mesos i un 155, i el passat 29 de desembre, els diaris anunciàven les noves licitacions d'AENA que treurà a concurs aquest 2018 per gestionar el servei d'inspecció de passatgers.

I no hi ha cap aeroport que iguali la pujada d'un 80% d'aquesta licitació que s'ha fet a l'aeroport del Prat, el que demostraría que aquells que van assumir el servei fa 2 anys eren uns ineptes o conxorxats amb el Ministeri de Foment, van fer un acte de mala fe perquè el servei esclatés i la imatge de l'aeroport del Prat, de Barcelona i de Catalunya fos pésima.

Amb tot, els números per aquest 2018, queden de la següent manera,

Madrid 53,4 mil.lions de passatgers el 2017, 29,6 mil.lions d'Euros pel servei, 0,55 Euros/passatger.

Barcelona 47,2 mil.lions de passatgers el 2017, 20,7 mil.lions d'Euros pel servei 0,44 Euros/passatger.

Encara estem força lluny dels números de l'aeroport de Madrid-Barajas, però com a mínim comencen a ser números més reals i ja veureu com aquest estiu no es torna a repetir aquest problema. Perquè ara s'ha resolt.

Properament, resoldrem un problema que fa unes setmanes us vaig posar.



No hay comentarios:

Publicar un comentario