lunes, 18 de septiembre de 2017

18. MY NAME IS LUKA


                                                                  Luka Doncic

Avui en principi volia parlar de l'extraordinari nivell de l'atletisme polonès, però ahir va succeir quelcom d'extraordinari en el món del basquet.

Com molts sabreu des del dijous 31 d'agost fins ahir s'ha cel.lebrat el XXXIX Campionat d'Europa de Basquet Masculí. Sens dubte un campionat allunyat de les aficions fins la fase final, no té ni cap ni peus que hi hagi 3.250 Quilòmetres entre la seu del Grup A i el pavelló on es juga la fase final. 
Realment, un despropòsit.

Però al marge d'aquest sense sentit, ahir al vespre va passar una d'aquestes històries de l'esport que val la pena, veure-les i viure-les. 

La sinopsi és molt senzilla, un país de 2.000.000 d'habitants guanya l'Europeu de Bàsquet i un dels seus dos jugadors més importants, és un noiet de 18 anys que ha fet en aquest campionat un mitjana de 16 punts 9,125 rebots i 4 assistències per partit. 

A més a més, el noiet de 18 anys es lesiona a la final faltant 15 minuts i Serbia està a punt de guanyar. Doncs entre el final del tercer quart i la primera part de l'últim quart a afició i companys els mancava l' empenta i la rauxa del noiet.

L'Eslovènia d'ahir al vespre em va recordar la Iugoslàvia del Mundial d'Argentina 90. Casualment, llavors jo també tenia 18 anys i en aquella Yugoslavia hi jugaven Petrovic, Kukoc,  Divac, Paspalj, Cutura, Perasovic, Obradovic, Savic... i a les semifinals van guanyar com van voler als Estats Units.

De fet aquest fet, va provocar que 2 anys més tard a Barcelona 92, els americans presentessin el Dream Team i la guerra dels Balcans va evitar segurament el millor partit de bàsquet de la història, una final olímpica entre el genuï Dream Team i l'excelsa Yugoslavia de principis dels 90.

Fins on arribarà aquesta Eslovènia, jo crec que els propers anys guanyarà alguna medalla a mundials, olimpiades i europeus, però Luka Doncic, el noiet de 18 anys on té el sostre?

Per començar, i per molt que em dolgui, aquest any el Real Madrid ho guanyarà tot, Lliga, Copa del Rei i Eurolliga i quan passi a la NBA jo crec que s'acostarà als números de Dirk Nowitzki i a sobre guanyant 3 o 4 anells.

Segurament acabem de descobrir el millor jugador europeu de la dècada dels 20 del segle XXI.No hay comentarios:

Publicar un comentario