sábado, 2 de septiembre de 2017

36. DIGUEM PROU!


                                                            Arcadi Oliveres
                   
Aquest 36 són els anys que porta Arcadi Oliveres com a membre de Justícia i Pau, de la qual va ser president gairebé 13 anys entre 2001 i 2014.

Sens dubte l'Arcadi Oliveres és un dels millors economistes catalans, doctor en Economia amb una tesi sobre el "cicle de l'economia de defensa", (és a dir la despessa pública militar i la indústria d'armaments), durant molts anys ha donat classe en el Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Però sobretot l'Arcadi Oliveres és un activista per la justícia social i la pau. 


Justícia i Pau és una entitat cristiana que actua a Catalunya des de l'any 1968 i que té per finalitat la promoció i defensa dels drets humans de les persones i els pobles, la justícia social, la pau i el desarmament, la solidaritat i la protecció del medi ambient. Trobareu més informació a Justícia i Pau

Arcadi Oliveres en el llibre "Digue'm prou!!!. Indignació i respostes a un sistema malalt". Angle Editorial. Febrer de 2012, ens parla d'aquest sistema capitalista que està més que malalt, està podrit.
"Un sistema que ni les retallades, ni els rescats no salvaran una economia sustentada en la injustícia social: com pot ser que, mentre es donen diners als bancs, hi hagi famílies vivint al carrer? Com pot ser que, que els que posen nota als païssos siguin els mateixos que especulen amb les finances i retallen els drets socials? Com pot ser que, havent-hi prou recursos per a tothom, cada dia es mori gent de gana i que els rics siguin cada cop més rics i els pobres cada dia més pobres?"

 L'Arcadi Oliveres, dóna resposta a totes aquestes preguntes parlant-nos de l'Euro, una moneda única per un fracàs global, de la banca armada, de les privatitzacions, de les SICAV, de l'esgotament del planeta, de les armes de distracció massiva, dels cercles econòmics, de competitivitat ferotge...


Una lectura per prendre consciència que els termes ètica i economia són termes compatibles.

Properament, canviarem radicalment de tema i intentarem esbrinar els motius pels quals Polònia aquest 2017 ha sigut la gran potència europea en atletisme. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario