jueves, 19 de octubre de 2017

2000. TITULARS ENGANYOSOSPer començar dir que m'alegro que el Departament d'Ensenyament es preocupi per l'educació especial i que amb el nou Decret de l'Escola Inclusiva, els propers quatre anys hi vulgui destinar 142 mil.lions d'Euros.

Dit això, vull explicar una mica els números d'aquesta notícia i segurament poques vegades podré parlar amb tan coneixement de causa, doncs sóc mestre d'educació especial i gairebé porto vint anys treballant en una escola d'educació especial.

El títol de l'entrada d'avui "Titulars Enganyosos" fa referència als titulars que ahir podíem trobar a la premsa catalana. Tal vegada, el diari Ara anunciava la noticía amb un "Els alumnes amb necessitats especials aniran a escoles ordinàries" i el número 2000 fa referència a 2000 alumnes que actualment estan escolaritzats a escoles d'educació especial i que la Directora General d'Educació Infantil i Primària Carme Ortoll va dir que d' d'aquí quatre anys i gràcies al nou Decret de l'Escola Inclusiva estarien escolaritzats a escoles ordinàries.

Fem números. Actualment a Catalunya hi ha uns 70.000 mestres, si ara es contracten uns 1500 mestres, la plantilla aumentarà un 2,14%.

                        Per altra banda, hi ha escolaritzats uns 8000 alumnes a centres d'educació especial, si l'objectiu es retornar-ne uns 2000 a l'escola ordinària, això és un 25%.

                       Esmentar també que a Catalunya hi ha unes 2300 escoles d'educació infantil i primària.

Per tant, vaja, em sembla poc menys que impossible que d'aquí a quatre anys es pugui assolir aquest objetiu i em costa molt de creure que els redactors d'aquest decret es creguin els números que han explicat. Mentre la ràtio dels centres ordinaris no estigui per sota de 15 alumnes per aula, la inclusió a aquests nivells és una utòpia.

Com he dit al principi, cel.lebro que quelcom es bellugi en el món de l'educació especial, però que no s'alimentin falses esperances, si d'aquí quatre anys, s'aconseguís incorporar un 6 o un 7% dels alumnes que ara estan escolaritzats a l'escola d'educació especial a l'escola ordinària, seria un èxit rotund, i estaríem parlant que a tot Catalunya són uns 400 o 500 alumnes.

I malgrat que al Departament d'Ensenyament no li agradi, cal fer escoles d'educació especial, perquè any rere any creix la matrícula i les escoles d'Educació Especial estan saturades i de ben segur en el curs 2021/22 tindran més alumnes que enguany, malgrat que el Decret del Sistema Inclusiu s'hagi desenvolupat en la seva totalitat.

Properament, anunciarem qui guanyarà la Champions el proper dissabte 26 de maig a Kiev.
No hay comentarios:

Publicar un comentario