sábado, 11 de noviembre de 2017

100.000 L'ANUMERISME.
 En una societat com la nostra que contínuament estem rebent informació i moltes vegades aquesta informació ens la donen a través de xifres, saber poques matemàtiques ens converteix en ciutadans més manipulables.  

Aquest "analfabetisme" numèric s'anomena anumerisme. Les empreses, els governants, els mitjans de comunicació, els partits polítics... s'aprofiten d'aquest anumerisme per poder donar xifres inflades o falses, sovint amb molt poca réplica.
No és difícil trobar exemples, el Decret d'Inclusió del qual vam parlar fa dues entrades seria una bona mostra. Però particularment, a mi hi ha un cas que des del primer dia que el vam presentar es veia clarament que era una aixecada de camisa.

El setembre del 2012, s'anunciava que Barcelona World sustituiria EuroVegas i no només això sinò que aquest projecte el 2016 seria una realitat i sense cap mena de dubte, seria molt millor i no només els casinos serien els protagonistes, doncs es farien hotel temàtics, tendes, teatres, centres comercials...

Per començar, anunciaven 6 hotels de 2000 habitacions cadascun, a dia d'avui, no hi ha cap hotel a Europa que s'acosti a aquestes xifres d'habitacions, d'aquesta envergadura només hi ha hotels a Las Vegas i Macao. Per altra banda, Port Aventura ocupa unes 200 hectàrees i dóna feina a unes 3.500 persones cada any i Barcelona World havia d'ocupar 450 hectàrees i donar feina a 20.000 persones de forma directa. Sens dubte, eren uns números molt llamatius que si els analitzaves una mica no s'aguantaven per enlloc.
A novembre de 2017 que ha quedat de Barcelona World?

Per comprovar si sou persones anumériques o no, us proposo un exercici.

Sabem que 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10= 55; si seguissim la sèrie fins a 20, el resultat seria 210 i si seguíssim la sèrie fins a 30, el resultat seria 465. Sabries dir-me quin resultat et donaria si seguissis la sèrie fins a 100000. Et pot passar la vida sumant o bé deduir altres maneres d'arribar al resultat.

Properament, us dono la solució.

No hay comentarios:

Publicar un comentario