viernes, 5 de abril de 2019

2. JOCS DE TAULA VII. DOOBLE.



Avui us presento un joc perfecte per portar a la motxilla o a la maleta quan marxem de viatge. El Dooble té vàries gràcies, la primera és que amb les mateixes cartes venen les instruccions per fer cinc minijocs. Tanmateix, veureu que les normes són molt senzilles i per tant, aquest fet ens permet fàcilment introduir adaptacions del joc i noves formes de joc. Per altra banda, és un joc molt adequat per nens a partir de 3 anys i també per gent gran, doncs afavorim l'agilitat visual, els reflexes i la velocitat d'execució.

El joc està format per 55 cartes on trobes 8 objectes dibuixats amb la particularitat de que si agafes dues cartes a l'atzar sempre es repetirà un dels objectes a ambdues cartes.

JUGADORS: 2-8 jugadors.

DURADA DEL JOC: 10 minuts.

CONTINGUTS QUE ES TREBALLEN:

-Percepció i organització espacial.

-Aparellament i correspondència.


-Nocions d'igualtat i diferència.


-Identificació i comparació d'atributs (formes, colors...)


-Agilitat visual, velocitat d'execució i reflexes.


-Comptatge (En el recompte de les cartes)


OBJECTIU DEL JOC:

-Trobar l'objecte comú entre la nostra carta i la carta que està a sobre la de la pila principal i anomenar-lo el més ràpid possible. Ens emportarem la carta si som els primers ha anomenar l'objecte comú.

ADAPTACIÓ: (Proposaríem 2 propostes) A cada carta hi ha 8 objectes, la primera adaptació seria fer cartes amb 5 objectes, seguint el mateix patró que el joc, on entre diferents cartes, podem trobar un mateix objecte amb diferents mides.

La segona adaptació seria fer cartes amb 8 objectes però tots els objectes sempre de la mateixa mida.

A la propera entrada, a menys de dues setmanes de les Eleccions Generals, intentaré fer un vaticini de com pot quedar l'arc parlamentari en el Congrès dels Diputats a partir del 28 d'abril.


No hay comentarios:

Publicar un comentario