lunes, 8 de julio de 2019

38. OCI LOW COST I. EL SAFAREIG. BANYS TERMALS.


Avui començo una nova sèrie d'entrades on parlarem d'activitats d'oci i lleure de qualitat i a bon preu. Moltes vegades en aquest blog critico el dispendi econòmic que s'ha fet envers algunes infraestructures, denuncio els sous econòmics d'alguns asessors o faig prediccions d'un futur econòmic bastant negre.

Per tant, de tant en tant, també ve de gust de parlar de coses positives i a partir d'avui i ja veurem amb quina periodicitat, us aniré presentant propostes d'oci i lleure, originals, de qualitat i barates.
La frase d'aquesta secció serà "Si vols fer quelcom, que els diners no siguin un impediment". 


La proposta que us faig avui són els banys termals El Safareig de Caldes de Montbui. Aquest Safareig és un espai públic on gaudir d'un bany amb les propietats terapèutiques i relaxants de l'aigua mineromedicinal i l'equipament aprofita l'estructura d'un antic safareig d'aigua termal construït a mitjans del segle XX.

L'activitat dura 1 hora i el preu de l'entrada general és de 6 Euros. Tanmateix, molts col.lectius pagareu l'entrada reduida de 3,5 Euros. Trobareu tota la informació per planificar la vostra visita a El Safareig.

Per cert, el 38 correspon a la temperatura mínima que trobareu l'aigua, doncs aquesta temperatura sempre oscila entre els 38 i 42 graus. Per sota de 38 graus no serien aigües termals i per sobre es cremariem.

De fet, l'aigüa que brolla a Caldes arriba fins els 74º i per tant, perquè sigui apta pel bany han de refredar-la.

Per fer un matí o una tarda complert, jo combinaria aquest bany amb l'excursió "Camins de Llibertat entre Parets i Caldes de Montbui", publicada a La Brolla d'en Toni., el juliol de 2018.

Per últim, penso que aquesta experiència del bany al Safareig ha de ser molt diferent a l'estiu que a l'hivern. A l'estiu val molt la pena poder gaudir del capvespre, prenent la fresca a la terrassa. De ben segur, que hi tornarem a l'hivern.

La setmana vinent, segurament us recomanaré alguna lectura per aquest estiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario