viernes, 5 de octubre de 2018

240.000.000. JOCS DE TAULA IV. DINO CHALLENGE
Avui us presento DINO CHALLENGE, un joc de cartes perfectes per portar de viatge i jugar amb nens a partir de 6 anys. Sens dubte, aquest és un joc molt adequat per aquestes edats, doncs trobarem xifres representades en centenes, unitats de miler i decenes de miler.

Segurament, començaran llegint el número dígit a dígit, però desprès d'unes quantes partides i nosaltres anar dient correctament la xifra, fàcilment començaran a llegir els números de manera fluida.

Aquest joc també és molt interessant, perquè ens parla dels mil.lions d'anys que fa que van viure els dinosaures i d'aquesta manera també ens situa cronologicament en la història de la Terra. De fet el 240.000.000 correspon als anys que va començar a habitar la Terra el NOTHOSAURUS, un avantpassat de les foques.

De fet, darrera de cada carta, hi ha una breu descripció dels dinosaures i reptils representats.

Per acabar, esmentar que aquestes cartes pertanyen a la col.lecció "DESAFIOS DE LA NATURALEZA" i dins d'aquesta col.lecció tenim un ventall de propostes, animals per continents, insectes, aus, animals marins, gossos, gats, cavalls...

Aquest joc és molt fàcil de trobar a qualsevol botiga on venguin jocs i joguines.


JUGADORS: De 2 a 6 jugadors.

DURADA DEL JOC: 15 minuts.

EDAT: A partir de 6 anys.

CONTINGUTS QUE ES TREBALLEN:

-Familiarització, lectura i domini de números grans.

-Percepció de temps en comparació amb la història vital de cadascun.

-Mesures de pes i longitud.

-Introducció al sistema mètric anglosaxo.

-Identificació i comparació d'atributs.

-Memòria

-Introducció a la probabilitat.

-Capacitat d'anàlisis i raonament: Triar el punt fort de la carta que té més possibilitats de guanyar.

-Comptatge (En el comptatge de les cartes)

OBJECTIU DEL JOC: El joc consta de 36 cartes de dinousaures. A cada carta hi han representades 5 caracaterísitques del dinosaure en qüestió, pes, longitud, mil.lions d'anys que fa que va començar a viure a la Terra, índex d'agilitat i índex d'agressivitat.

Es reparteixen totes les cartes a parts iguals entre tots els jugadors i tothom posa les seves cartes cap per avall i s'inicia el joc quan els jugadors giren la primera carta i el jugador més jove tria aquell atribut que ell pensa que és el punt fort de la seva carta.
S'emporta les cartes de cada jugada qui té el número més alt de l'atribut seleccionat.
L'objectiu del joc és aconseguir totes les cartes o bé tenir més cartes després d'un temps pactat previament, que pot ser al voltant de 15 minuts.

ADAPTACIÓ: En aquest cas, és tan fàcil com canviar l'opció guanyadora i que en aquest cas, abans de començar la partida, acordem que guanya la jugada qui té el número més baix de l'atribut seleccionat.

El mes de desembre parlarem del Fantasma Blitz.

No hay comentarios:

Publicar un comentario