jueves, 1 de noviembre de 2018

-0,154%.LA BANCA SEMPRE GUANYAEl passat 18 d'octubre el Tribunal Suprem va emetre una sentència que estableix que l'impost sobre actes jurídics documentats l'havien de pagar les entitats bàncaries. Aquell mateix dia, el sector bancari va patir una forta sotregada a la Borsa i les seves accions van caure entre un 7% i un 8%.

Encomanant-se una vegada més a l'estabilitat ecònomica del pais, que segons ells, el sector bancari n'és el màxim garant, aquests mateixos bancs, el mateix dijous van començar a pressionar al Tribunal Suprem de tal manera que aquest, fent gala de la seva parcialitat, va decidir que en el Ple del proper dilluns 5 de novembre decidirien definitivament qui paga aquest impost.

Sigui quina sigui la decisió que el proper dilluns ratifiqui el Tribunal Suprem, aquell que acabarà pagant aquest impost serà el consumidor i concretament tots aquells que els propers anys necessitin demanar una hipoteca.

Els bancs ho tenen molt fàcil, l'únic que han de fer és encarir les hipoteques i com es fa això, simplement pujant el diferencial. 

Feu la següent prova, aneu a CÀLCUL DE LA HIPOTECA i primer poseu que voleu una hipoteca de 150.000 Euros a 20 anys i amb un diferencial de 0,5. Amb l'Euribor d'octubre del 2018 (-0,154%) us sortirà a pagar una quota mensual de 646,96 Euros.

Si a continuació, poseu que voleu una hipoteca de 150.000 Euros a 20 anys i amb un diferencial de 0,7. Amb l'Euribor d'octubre de 2018 us sortirà una quota mensual de 659,88 Euros.

Mireu també les quotes estimades en un futur, doncs no hi trobareu cap de tant baixa com l'actual i quan més pagueu de quota, allò que pagueu de més pel diferencial també incrementa.

Per tant, en el millor dels casos cada mes aquest increment de dues dècimes us suposaran 12,92 Euros més de quota i això vol dir que en 20 anys pagareu 3.876 Euros més d'hipoteca.

Doneu-vos compte que nomès hem aplicat un increment del diferencial de 2 dècimes.  Imagineu-vos si d'un diferencial de 0,5 passem a 1,5 i apliquem la quota mitja. Pagarem 79,6 Euros més que suposen 23.880 Euros adicionals una vegada haguem acabat de pagar la hipoteca, si abans no hem fet cap amortització anticipada. 

Amb aquests 23.880 Euros podíem pagar 6 o 7 vegades l'impost d'actes jurídics documentats sorgits d'aquesta hipoteca.

I qui regula aquestes pujades de diferencials? Ningú. El Banc li posa un preu al producte i l'agafes o el deixes, però és evident que tothom necessita una vivenda i que els bancs aniran alhora quan pujin els diferencials.  Per tant, aquells que voleu adquirir properament una vivenda, no descarteu l'opció d'anar de lloguer.

Sense cap mena de dubte, la banca dels bancs amb més volum de negoci és un monopoli i per tant la banca sempre guanya.

Ben aviat, parlarem dels primers 155 dies del Govern d'en Pedro Sánchez, desprès del 155
No hay comentarios:

Publicar un comentario